Persbericht

Coronaproof sanitair voor Friese campings

Een betaalbare sanitair- cabine binnen de anderhalve meter economie voor campingeigenaren. Ontzorgd kamperen voor toeristen deze zomer in Friesland. En: als particulier geld investeren in je eigen regionale recreatie- economie. Wytze van der Land biedt met zijn unieke sanitairplan Friese recreatie- ondernemers de helpende hand in coronatijd.

Samenwerking biedt in crisistijden kracht om te overleven. Om er voor te zorgen dat Friese campinghouders ook nog deze zomer kunnen profiteren van de grote vraag naar campingplaatsen, bedacht Van der Land met een aantal andere bedrijven een oplossing voor sanitair op de camping. ,,Een camping is juist nu heel aantrekkelijk als je op iedere standplaats eigen sanitair biedt en dat heeft niet iedereen. Samen met ontwerper Studio HUP, tiny house- bouwer Barrelcamp, installateur Van Linde en Eijgen finance Drachten hebben we een oplossing bedacht: verhuurbare sanitaircabines zodat de campinghouder niet meer hoeft te investeren en de prijs kan doorberekenen aan de klant.”

Type Santana (Bron: Studio HUP)

,,Per cabine is er een douche met regelbare waterintensiteit, een hangend closet met soft close deksel, een gecombineerde hangende wastafel in een aanrechtblad en een infrarode verwarmingsplaat ingebouwd. Alle componenten zijn van goede kwaliteit. Ook is de verlichting en de ventilatie sensor gestuurd. De warmwatervoorziening is een elektrische boiler van 80 liter voor beide kanten van de unit.de unit is derhalve full elektrisch en kan ooit van zonnepanelen worden voorzien.”

Type Tulip (Bron: Studio HUP)

,,Voor de financiering nodigen we particulieren uit om mee te doen. Zij maken vijf procent rente op hun geld als ze ons een lening verstrekken van 6000 euro of een veelvoud daarvan. De rente en aflossing wordt annuïtair in 8 jaar of eerder terugbetaald. We zijn nog bezig een dekking te verkrijgen bij provincie Fryslân, want niet voor niets heeft gedeputeerde Avine Fokkens een goed pleidooi gehouden voor vakantie in eigen provincie. Wij ondersteunen dat idee en we hopen dat zij nu ook recreatie- ondernemers concreet wil helpen door een garantie voor de particuliere investeerders te bieden zodat zij de campingeigenaren kunnen helpen.”

,,We kunnen de eerste units al in de week van 25 mei leveren aan de campings die mee willen doen. Laat ons dus weten of je belangstelling hebt zodat wij inzicht krijgen in de vereiste productiecapaciteit. Aanmelden schept nog geen verplichtingen, maar geeft ons een beeld hoe snel we moeten schakelen om jullie snel te helpen.”

Voor meer informatie stuur je een mail naar w.vanderland@hotmail.com of aan barrel@barrelcamp.nl